Calatoreste in jurul lumii cu dragoste: 9 propuneri si destinatii pentru luna de miere în 2019

Publicat de Admin 25.02.2019

Dupa degustarea tortului si sorbirea sampaniei, tinerii casatoriti pot pleca în luna de miere.
Dar unde sa mergi împreuna cu perechea ta? Fie ca sunteti iubitori de natura, romantici de moda veche sau devoratori de cultura, veti avea parte de scântei în aceste 9 cele mai bune destinatii pentru luna de miere!

Cea mai buna destinatie pentru romantici –  Insulelele Maldive

Acest grup mic de atoli de corali din Oceanul Indian este preferatul îndragostitilor. Cu ape de un albastru stralucitor, cel mai fin nisip alb si cu locuri în care ai parte de tratament regal, Maldivele sunt considerate de multi ca fiind unele dintre cele mai romantice insule de pe pamânt.
Senzatia de extraordinar este accentuata de mijloacele de transport. Dupa o aterizare cu hidroavionul, cuplurile sunt întâmpinate de o Dhoni (barca de lemn traditionala), care le poarta pâna la statiunea de lux aleasa. Maldive este o escapada atât de frumoasa încât îti este foarte greu sa mai pleci.

Cea mai buna destinatie pentru o luna de miere scurta – Paris - Orasul Etern al Dragoste
Vrei o luna de miere scurta în care sa te încadrezi în buget? Orasul Dragostei este potrivit pentru tine. În Paris, romantismul emana din fiecare piatra de pavaj, si nu trebuie sa te straduiesti prea mult ca sa te îndragostesti de farmecul sau. Lasa-te purtat de privelistea si parfumul orasului, mergi de-a lungul Senei, soarbe o cafea sau doua într-o cafenea de la marginea drumului, plimba-te prin Montmarte tinându-te de mâna cu perechea ta, sau priveste în ochii sai sub stralucirea stelelor, în Turnul Eiffel. Bine, ar putea fi un cliseu, dar cu un pic de romantism de moda veche ai parte de niste momente incredibile!


Cea mai buna pentru destinatie pentru o luna de miere in Mediterana – Cipru
O bijuterie a marii Mediterane, Cipru este destinatia ideala pentru cuplurile care doresc sa se aventureze peste mari dupa ziua nuntii. Are de toate – soare tot timpul anului, plaje luxuriante.
Statiunile, zborurile si torturile de nunta sunt mai ieftine aici decât ti-ai imaginat, asa ca s-ar putea sa-ti mai ramâna bani pentru înca o luna de miere.

Cea mai buna destinatie pentru o întreaga luna de miere – Australia
Deoarece deplasarea pana in Australia dureaza mult, ai putea foarte bine sa ramâi o luna întreaga. Australia are destule atractii pentru a tine cuplurile din luna de miere ocupate pentru întreaga luna.
În partea de est a Australiei, ai linia de coasta luminata de soare (Gold Coast, Sunshine Coast, Fraser Coast), Padurea tropicala “Gondwana”, Wet Tropics (Padurile Tropicale Umede) si Marea Bariera de Corali. În Top End (regiunea nordica) se afla orasul Darwin si în apropierea sa este Parcul National Kakadu, care face parte din Patrimonul Mondial Unesco. În Red Centre (regiunea centrala) se afla muntele de granit rosu, Uluru, pe care soarele danseaza si straluceste, oferind pesaje uimitoare, incredibil de frumoase. Pe scurt, Australia este perfecta pentru explorat. Fa-te pierdut prin sudul Australiei în timp ce afli mai multe despre noua ta iubire.

Cea mai buna destinatie pentru îndragostitii aventurosi –  Sultanatul Oman

Sultanatul Oman, este tacut, micut si foarte vechi, cu peisaje acvatice superbe pentru scufundatori (litoralul sau se întinde pe 2,000 km), plaje numai bune pentru stat la soare (atât pentru oameni cât si pentru broaste testoase). Oman-ul are multe bogatii insa si departe de tarm.
Explorarea pesterilor, alpinism, calarie, si, pentru doritorii de senzatii tari, traversarea dunelor de nisip cu masini 4×4, Oman-ul ofera distractii palpitante, o schimbare binevenita fata de serviciile elaborate si decorul opulent din hotelurile sale.


Cea mai buna destinatie pentru voluntariat în luna de miere – Mozambique
Nu este deloc neobisnuit pentru cupluri sa renunte la lista lor de cadouri de nunta si sa ceara în schimb donatii caritabile. Luna de miere pentru voluntariat este o extensie al acestui lucru, unde cuplurile sunt cele care ofera – cursuri, conservarea mediului, promovarea de proiecte ale comunitatii – în parti mai putin dezvoltate ale lumii.
Mozambique are multe proiecte la care poti participa, de la munca de cercetare a rechinilor albi, monitorizarea recifelor de corali la voluntariatul pentru organizatii de arta. Este o tara incredibil de înverzita, cu multa natura în care te poti face pierdut împreuna cu persoana iubita.

Cea mai buna destinatie pentru turistii ecologisti – Costa Rica - o destinatie frumoasa pentru luna de miere, prietenoasa cu mediul.
Costa Rica, mica tara din America Centrala, este un paradis. Peisajul sau este unul foarte variat: de la munti înalti la plaje, paduri tropicale la cele temperate, vulcani la mlastini.
Sub un climat bland si echilibrat, având animale si plante tropicale, animale marine care înoata în apele Pacific-ului si a Caraibbe-lor, o luna de miere petrecuta în Costa Rica este ceea ce îti doresti daca îti plac surprizele si aventura.

Cea mai buna destinatie pentru impatimitii de cultura – Dubrovnik -  coasta Adriatica a Croatiei
Pentru îndragostitii care iubesc cultura, acest oras frumos, împrejmuit cu ziduri înalte, are multe de oferit. El sta ferm, cu acoperisurile sale rosii, la capatul de sud al Croatiei, si priveste înspre marea Adriatica stralucitoare.
Biserici, manastiri, muzee, palate, piete si strazi pietruite reusesc sa creeze un oras de poveste. Au festivaluri culturale pe tot parcursul anului – la începutul lunii februarie este sarbatoarea lui Blasiu de Sebastia, sfântul patron al Dubrovnik-ului în aprilie este “Carnival”, un festival de film, si renumitul Dubrovnik Summer Festival în iulie si august.

Cea mai buna destinatie pentru luna de miere în familie – Orlando Florida
Atunci când copii va însotesc în luna de miere, este  important ca ei sa fie fericiti. si cine altul le poate capta mai bine atentia celor mici si poate oferi distractie autentica întregii familii, decât Mickey Mouse, soarecele cu urechi enorme, care merge si vorbeste?
Numai la Disney World exista  tot ce va trebuie: parcuri tematice, parcuri acvatice, hoteluri tematice, zona de campare, spa-uri si mai mult de atât. O luna de miere la Disney poate ca nu este întruchiparea romantismului, dar sigur te va face sa zâmbesti.

Idei preluate de la momomdo