Alege un videograf profesionist pentru evenimentul tau

Publicat de EVENTIST 10.12.2019

Acest termen, relativ nou in limbajul nostru, desemneaza persoana care se va ocupa de filmarea evenimentului pe care il organizati. Asa cum persoana care se ocupa de partea de fotografiere se numeste fotograf, persoana care se va ocupa de realizarea artistica a filmului evenimentului se numeste videograf. Rolul sau este unul foarte activ iar menirea sa este aceea de a regiza discret si de a surprinde cu maximum de talent scene importante si frumoase ale derularii intregului "spectacol".
Imortalizarea celor mai frumoase momente din viata, fie ca este vorba despre o nunta, un botez, o aniversare sau petrecere, merita sa fie realizate de catre un videograf profesionist. Toti cei implicati vor dori sa pastreze o amintire de la acest eveniment. Iar aceasta amintire le poate fi furnizata de realizarea unui film artistic deosebit. Multe tipuri de idei sau ocazii, precum povesti de dragoste, montaje foto (o colecție retrospectiva de fotografii), videoclipuri, biografii familiale, aniversari, absolviri si alte evenimente pot face obiectul unor servicii de excelenta pentru un videograf. Nivelul de competenta al profesionistilor din domeniu a crescut foarte mult iar capacitatile postproducție (datorate si evolutiei tehnologiei audio – video) sunt acum la nivelul standardelor productiilor comerciale.
Alegerea unei persoane cat mai potrivite pentru rolul de videograf, care sa se ocupe de filmare si eventual de regizarea cadrelor foto, va fi esentiala pentru reusita demersului vostru.

Care sunt cele mai importante criterii pe care sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un videograf pentru un eveniment?
Tehnologia disponibila la ora actuala permite multora dintre noi sa realizam filmari de foarte buna calitate, ce pot fi finisate cu ajutorul unor programe speciale. Insa, oricat de bune ar fi filmele realizate, ele nu se pot ridica niciodata la nivelul calitativ al celor operate de catre o persoana care dispune atat de aparatura profesonala, cat si de experienta necesara pentru a crea ceva deosebit.

Pentru a alege un videograf bun va recomandam sa tineti seama de urmatoarele aspecte:
- Experienta in filmarea unui tip de eveniment (cununie, nunta, botez, aniversare, etc)
Un videograf cu experienta va sti intotdeauna sa surprinda cu discretie si simt artistic cele mai importante etape ale desfasurarii evenimentului. Gratie experientei dobandite prin participarea la multe evenimente de acest gen, imaginile sale vor surprinde cu mult rafinament cele mai reusite si mai speciale scene.


- Foloseste aparatura si echipamente performante
Calitatea imaginilor si tehnica folosirii aparaturii disponibile vor garanta calitatea tuturor filmarilor realizate. Cunostintele dobandite si timpul petrecut pentru imbunatatirea tehnicilor se vor regasi in nivelul calitativ al produsului furnizat.


- Stie sa dea o nota de originalitate intregului eveniment
Cei mai buni videografi nu sunt o prezenta pasiva, ci contribuie cu indicatii regizorale la imbogatirea imaginilor ce vor fi inregistrate la eveniment. Acestia trebuie sa ofere sugestii pentru a surprinde cele mai bune cadre si pentru a evita gafe sau stangacii. Ei vor acorda mereu o atentie sporita personajelor principale ale filmului, fara sa neglijeze niciun participant la eveniment. Interventiile lor vor fi suficient de discrete pentru a nu modifica spontaneitatea evenimentului si pentru a nu rata niciun moment esential.


- Dispune de recomandari si de un portofoliu relevant de proiecte
In acest domeniu incarcat de subiectivism, aprecierile venite din partea cat mai multor clienti multumiti sunt esentiale pentru luarea deciziei finale. Cu cat exista mai multe recomandari pozitive disponibile si cu cat portofoliul este mai extins, cu atat merita mai mult sa luati in calcul oferta vidografului.

Detaliile unei decizii corecte sunt numeroase. Pentru a le afla, cel mai bine este sa selectati cateva oferte, sa va prezentati la discutiile preliminare si sa algeti videograful care rezoneaza cel mai bine cu stilul si preferintele voastre.
Cautati si selectati in listele propuse de noi videografi profesionisti pentru viitorul vostru eveniment; va recomandam sa le parcurgeti portofoliul, inainte de a-i contacta.