Cate persoane pot participa la o nunta, un botez sau la alt eveniment privat in pandemie

Publicat de EVENTIST 21.09.2020

Pandemia a schimbat cu mult regulile jocului atunci când a venit vorba de organizarea nuntilor, botezurilor si altor evenimente private. Daca pâna anul acesta eram obisnuiti cu evenimente fastuase, in 2020 mirii care au dorit sa isi uneasca destinele si sa se bucure totusi de cea mai frumoasa zi din viata unui cuplul au fost nevoiti sa o faca in conditii speciale, restrictive. Regulile de distantare si protectie, dar mai ales si limitarea numarului de invitati au fost la ordinea zilei vara aceasta, la evenimentele private.
Pâna pe 30 august, la evenimentele private puteau participa 20 de persoane in interior si 50 de persoane in exterior.
Hotarârea de Guvern din 31 august 2020 prevede cresterea numarului persoanelor care pot participa la evenimente private, noile norme stabilind ca la evenimentele private organizate in interior pot participa maxim 50 de persoane, iar la cele organizate in exterior cel mult 100 de persoane. Hotarârea de Guvern vizeaza modificarea numarului de participanti pentru toate tipurile de evenimente private sau a cursurilor de instruire.
Deschiderea restaurantelor si a cafenelelor cu activitati in interior poate fi facut in judetele unde incidenta cumulata a cazurilor in ultimele 14 zile este mai mica sau egala de 1,5/1.000 de locuitori. Administratorii restaurantelor si cafenelelor, atât a celor de la exterior, cât si a celor de la interior, trebuie sa asigure o distanta de minimum 2 metrii intre mese si sa limiteze ocuparea meselor la maximum 6 persoane la o masa. Anterior, restaurantele si cafenelele puteau functiona in spatii deschise (aer liber, terase, etc) cu respectarea regulilor de distantare sociala.
Activitatile de tip bar/club/discoteca sunt in continuare interzise.
In aceste conditii, anul acesta una dintre cele mai cautate variante de catre tinerii indragostiti a fost nunta in aer liber. Cuplurile puteau invita astfel 50 de persoane, iar in cazul in care vremea era nefavorabila, cortul era o varianta de rezerva.