Cum sa alegi o formatie de nunta potrivita

Publicat de Admin 27.03.2019

Ati stabilit data nuntii si odata cu aceasta aveti cateva decizii importante de luat.

Nunta este un eveniment foarte important din viata voastra, iar o parte importanta a succesului sau se bazeaza pe calitatea muzicii si pe aptitudinea formatiei a transmite energie si a ridica invitatii in picioare. In fapt, studii facute pe utilizatorii unor agregatoare similare Eventist arata ca peste 90 % dintre participantii la un eveniment afirma ca distractia este data de muzica. Asadar aveti de facut o alegere dificila asa ca trebuie sa angajati cu grija formatia potrivita.

Cand este bine sa cautati formatia de nunta? Noi va sugeram sa faceti acest lucru imediat dupa ce ati stabilit data, in medie, cuplurile incepand sa caute intr-un intreval de 9 – 12 luni inainte data evenimentului.


Iata câteva sfaturi despre cum sa angajati o formatie de nunta care sa transforme evenimentul vostru într-o petrecere uimitoare.


Faceti mai intai o cercetare
Ganditi-va la ce petreceri grozave sau nunti ati participat si cereti referinta de la cuplurile sau gazdele respective. Intrebati un organizator de nunti, ei sunt de multe ori foarte apropiate de trupe specializate. Folositi fiecare ocazie pe care o aveti (vacante, week-end-uri) pentru a explora localuri in care canta trupe; puteti verifica astfel la prima mana profesionalismul lor. Puteti, de asemenea, sa întrebati prietenii sau membrii familiei care au participat la o nunta recenta, unde au simtit ca formatia a excelat in spectacol.


Ce tip de formatie va doriti?

Exista diferite tipuri de formatii pe care un cuplu le poate angaja pentru nunta lor. Alegeti stilul si tipul de muzica predominant (cover-uri, muzica usoara, muzica de petrecere). Sunt trupe specializate intr-un stil anume insa exista si trupe care acopera excelent o gama larga de muzica pentru a multumi varietatea de oaspeti cu vârste si gusturi în muzica diferite.

Daca nu aveti un stil predominant alegeti o formatie compusa din instrumentisti, solisti (care sa acopere muzica de petrecere, folclor, cover-uri) si un DJ pentru pauzele de muzica live; o astfel de structura reprezinta o formula aproape ideala pentru orice eveniment.


Puneti toate întrebarile corecte

- Când va întâlniti cu trupe potentiale aduceti o lista de întrebari cu dvs. pentru a i le adresa managerului. Iata câteva lucruri importante pe care ar trebui sa le întrebati cu siguranta:

- Care sunt melodiile preferate ale trupei?

- Aveti un playlist principal? Mai puteti adauga melodii?

- Care este componenta formatiei si ce instrumente sunt disponibile?

- Câte pauze va lua trupa si ce fond muzical va rula pe durata pauzei?

- Câte ore sunt incluse si care sunt costurile? Exista taxe suplimentare (ex transport, cazare, echipamente)?

- Ce echipamente de sunet si lumini folositi?

- Poate cineva din formatie sa aiba rol de prezentator sau MC?

- Ce tip de tinuta folositi la evenimente?

- Exista cerinte speciale ale trupei (meniu, alimentare cu energie)?


Participati la o auditie cu formatia

Unele trupe pot oferi cuplurilor posibilitatea de a le asculta live înainte de a decide sa le rezervati. Daca sunteti în cautarea unei formatii de nunta, cel mai eficient mod de a determina daca o trupa este potrivita pentru nunta ta este sa mergeti la un eveniment live. Urmariti sunetul si energia bandului si alte detalii cum ar fi alegerea si abordarea stilurilor muzicale diferite: o alegere nepotrivita poate goli un ring de dans.


Alegeti câte instrumente si solisti doriti

În timp ce numarul total de artisti pe care îi rezervati va depinde de bugetul alocat si de tipul de trupa, exista câteva elemente de detaliu pe care ar trebui sa le cunoasteti cand alegeti formatia nunta. Astfel intro trupa exista patru functii: instrumente de suflat, ritm, armonie si voce. Instrumentele de suflat sau alamurile cuprind trompeta, trombon si saxofon. Sectiunea de ritm poate fi compusa din baterist si un alt percutionist. Sectiunea de armonie cuprind clapele si chitarele (bas si armonie). Cu cat sunt mai multi muzicieni cu atat mai bogat va fi si sunetul.


Cititi si clarificati contractul înainte de a-l semna

Înainte de a semna si de a rezerva formatia pentru nunta ta, în plus fata de elementele uzuale (data nuntii, locatia, pretul) va mai recomandam sa specificati in contract:

- Numele trupei, echipamentul si muzicienii care vor fi prezenti la nunta voastra;

- Un program de plati si o clauza clara de anulare;

- Confirmati ce tinuta vor avea membrii: costume sau tricouri, etc.

- Durata de montare a echipamentelor si pauzele, pot fi utile în functie de logistica nuntii voastre.

Contractul poate contine o lista a cerintelor de care are nevoie formatia si care clarifica ce obligatii are cuplul. El poate acoperi costuri logistice, de transport, cazare si masa (insa neaplicabile in parte unei trupe locale).


Discutati despre mese si pauze.

Trupele live vor face pauze pe durata evenimentului insa vor asigura prestatii in toate momentele importante ale nuntii. Cand muzicienii se afla in pauza este uzual ca ei sa serveasca un meniu adaptat cerintelor lor. Specificati in contract acest lucru apoi discutati si aranjati cu furnizorul vostru la locatia evenimentului meniul pentru formatie in pregatirea generala.


Stabiliti lista de melodii impreuna cu formatia

Pe masura ce va planificati petrecerea, gânditi-va la melodiile care va plac sa le dansati la nunti si petreceri si pe care familia si prietenii vostrii se vor bucura sa le auda. Poti fi melodii traditionale, populare, evergreen-uri sau piese noi din topurile muzicale de actualitate.

Poti discuta cu formatia ce melodii sau artisti iti doresti sa auzi la petrecere insa este important sa aveti încredere în experienta trupei cu privire la muzica pentru a pastra invitatii pe ringul de dans.

Daca trupa nu este familiarizata cu o melodie pe care v-o doriti, cereti-le sa o învete.


Unele formatii pot oferi mai mult decât muzica

Arta experientei complete multimedia este noua tendinta în divertisment. Unele elemente ale acestor experiente includ personaje cu tinute deosebite si accesorii personalizate, recuzita si coregrafie, ecrane cu LED-uri de mari dimensiuni, proiectii video urmarite de designerul de eveniment pentru a asigura o experienta multisenzoriala completa pentru oaspeti.


Foloseste resursele noastre de inspiratie si ajutor, cauta si selecteaza din listele cu formatii nunta propuse de noi pe cele care ti se potrivesc, cere oferte si stabileste intalniri pentru discutii.