Cum sa alegi un meniu de nunta echilibrat

Publicat de Cristina 21.04.2020

Alegerea unui meniu de nunta care sa fie atat pe gustul mirilor, cat si pe gustul cat mai multor invitati este o mare provocare. Faptul ca in zilele noastre avem acces la bucatarii internationale, avem mai multe cunostinte si punem mult mai mult accent pe calitate, ar trebui sa-i faca pe toti cei interesati de gasirea meniului potrivit pentru nunta mult mai atenti la tendinte.

Care sunt cele mai importante aspecte de care sa tineti seama atunci cand alegeti un meniu de nunta? Fie ca optati pentru un meniu clasic, fie pentru unul cu influente din bucataria internationala, va trebui sa tineti seama de urmatoarele:

  - tematica sau conceptul nuntii
  - pentru a oferi alimente proaspete si usor digerabile, anotimpul este un criteriu important
  - varsta si preferintele invitatilor vostri, fara a-i uita pe copii
  - calitatea si mai putin cantitatea produselor
  - aspectul și prezentarea preparatelor
  - priceperea bucatarului care se va ocupa de selectia produselor si de coordonarea echipei din bucatarie
  - combinarea inspirata de produse
  - alegerea de aperitive si bauturi potrivite si de calitate
  - suficient timp intre servirea produselor
  - candy bar si tort de exceptie
  - participarea la o degustare
  - costul final pentru fiecare tacam.

Despre fiecare dintre aceste aspecte ar fi multe de spus. Insa pentru a pregati un meniu potrivit, pe gustul tuturor, care sa nu fie nici prea incarcat, dar nici care sa-i lase pe multi dintre invitati nemultumiti, cel mai bine este sa va consultati cu un chef sau bucatar cu experienta in evenimente, care sa aiba eventual si cunostinte de nutritie.

Cum sa alegeti un meniu de nunta echilibrat?

Specificul nuntilor din zilele noastre s-a schimbat mult, la fel ca si gusturile noastre alimentare. Cu certitudine sunt din ce in ce mai putine persoane care merg la o nunta pentru a manca piftie cu salata de boeuf, sarmale, bucati zdravene de friptura si a consuma bautura in valuri. Oamenii cauta mai degraba un pic de rafinament, o prezentare cat mai atragatoare si un pahar de bautura buna care să stimuleze convesatiile si voia buna. 

Tocmai de aceea, recomandam ca in alegerea meniurilor, in functie de preferintele personale si cele ale invitatiilor, sa se tina seama mai mult de calitatea, prospetimea si gustul mancarurilor, mai mult decat de cantitatea si marea diversitate a preparatelor oferite. 

Daca petrecerea este una mai tinereasca si credeti ca invitatilor vostri le-ar placea, nu ezitati sa apelati chiar la o forma de prezentare gen bufet suedez. Astfel puteti oferi mult mai multe preparate, fiecare avand posibilitatea sa se serveasca cu ce-i place, in cantitatea dorita si puteti sa evititati si risipa.

Daca tematica evenimentului este una mai sofisticata, preparate renumite din bucataria internationala franceza sau mediteraneana pot fi o alegere cu clasa. Calitatea si interpretarea produselor pot face diferenta si oferi rafinamentul pe care invitatii vostri il asteapta.

Daca preferati varianta traditionala de meniu de nunta, nu ar strica sa puneti accent pe o forma de prezentare mai speciala, o reinterpretare si pe o imbunatatire a preparatelor, care sa faca saltul dinspre trecut catre prezent. Nu trebuie sa oferiti chiar toate tipurile de feluri traditionale, daca acestea nu se potrivesc.

Pentru ca meniul ales sa fie chiar pe gustul tuturor, nu uitati sa solicitati si o varianta de meniu pentru copii! Vor fi cu certitudine multi parinti care vor fi insotiti si de acestia si care in unele cazuri pot fi mult mai pretentiosi decat v-ati astepta.

Fie ca optati pentru o varianta traditionala de meniu, fie pentru una internationla, fie pentru bufet suedez, alegeti intotdeauna preparate in cantitati rezonabile, gustoase si frumos prezentate, care sa fie produse in aceeasi zi, din ingrediente de calitate si cat mai proaspete.

Cautati in listele noastre de furnizori locatiile potrivite pentru nunta, verificati oferta de meniuri de nunta, preturile si mai ales disponibilitatea pentru data nuntii voastre.