Cum sa faci fotografii excelente la evenimente speciale cu telefonul tau mobil

Publicat de Eventist 03.04.2019

Vrei sa faci fotografii uimitoare cu telefonul tau mobil? În epoca selfie, camerele inteligente au transformat oameni obisnuiti în fotoreporteri amatori insa fotografia de calitate cu ajutorul camerei unui mobil poate fi dificil de obtinut. Va prezentam câteva idei simple cu care veti putea obtine rezultate de buna calitate.

Cititi mai departe pentru a descoperi cateva sfaturi despre fotografia cu telefonul mobil care va vor îmbunatati substantial fotografiile.


Tine cont de compozitia imaginii

Scopul fotografierii unui eveniment este de a captura instantanee memorabile. Primul pas spre atingerea acestui obiectiv il reprezinta realizarea de fotografii cu compozitie dinamica.

Incadreaza fotografia - Foloseste mediul înconjurator pentru a plasa un cadru interesant în jurul subiectului fotografiei. Experimenteaza cu unghiuri diferite si cauta elemente fixe bine pozitionate, ca o fereastra sau usa, pentru a crea un cadru imaginativ.

Foloseste linii imaginare - Indrepta virtual ochiul privitorului spre subiect, plasându-l strategic unde elementele frumoase arhitecturale ale locatiei care vor atrage ca un magnet.

Repozitioneaza fotografia de grup - Fotografia de grup clasica plaseaza cea mai inata persoana in mijloc. Abordeaza o alta perspectiva si plaseaza persoanele mai înalte la fiecare capat si cea mai scurta persoana în mijloc pentru a crea o linie noua pentru privitor.

Alege orientarea imaginii – Foloseste tipul de format pentru utilizarea dorita. Formatul peisajul (landscape) se poate folosi excelent pentru online tipar. Formatul portret este potrivit pentru utilizarea in medii sociale iar un material video vertical ajuta ca la vizionare sa nu mai trebuiasca rotit dispozitivul mobil.


Cunoaste setarile camerei si adapteaza-le la mediu

Setarea optima a camerei poate transforma o fotografie buna într-una extraodinara. Asadar, inainte de a fotografia, verifica reglajele pentru sensibiliate, viteza de expunere si distanta la care se afla subiectul.

Tipul de lumina – lumina joaca un rol mare în fotografie si este important sa cunosti directia sursei tale de lumina. Pune subiectul cu fata la lumina pentru a beneficia de ea.

Foloseste (sau nu) functia de zoom (apropiere)- Utilizeaza zoom insa cu masura datorita faptului ca el se face digital si scade calitatea imaginii. Puteti sa va apropiati de subiect pentru a restrage cadrul sau largi oferind o senzatie generala de spatiu.

Setarile Slow Motion si Time-Lapse - Cele mai multe camere de telefon mobil ofera acum optiuni distractive de fotografiere, care pot realiza un alt tip de înregistrari video. Filmeaza momente dinamice (dansuri de exemplu) cu viteze de miscare lenta sau obtineti o vedere panoramica a locului folosind setarea panoramica.


Foloseste instrumente de editare imagine

Instrumentele de editare instalate, usor de utilizat au facut ca smartphone-ul sa nu fie doar o camera foto, ci si un instrument perfomant de editare rapida a imaginii; fii insa atent ca rezultatul final sa nu piarda autenticitatea momentului pe care ai vrut sa o surprinzi.

Cropping (decupare) - Decupeaza din imagine pentru a elimina elemente ce distrag atentia fata de subiect.

Utilizeaza filtre – Ai la dispozitie un numar de filtre care pot schimba imaginea în moduri interesante si distractive insa ai grija sa nu te indepartezi prea mult de spiritului evenimentului.

Camerele inteligente manuite cu pricepere si instrumentele lor de editare pot produce o multime de fotografii si video pe care le poti partaja prin intermediul retelelor de socializare, pastra in arhivele personale sau utiliza ca si continut de marketing.


Fa inregistrari video

Majoritatea camerelor de pe telefoanele mobile pot captura si in format video, ceea ce reprezinta o modalitate excelenta de a documenta si pastra apoi momentele cele mai interesante ale evenimentului tau. Poti sa suprinzi video momentele câstigatoare din timpul jocurilor si tombolelor sau momentele importante ale unui eveniment (nunta, botez, aniversare). Daca trebuie sa filmezi un speech sau o luare de cuvant poti sa folosesti un trepied cu un cap special de prindere pentru sustinerea telefonului.

Invita-i pe oaspeti sa se distreze! Pune o întrebare a mai multor persoane, apoi combina clipurile pentru un videoclip distractiv ce va face apoi furori pe social media.


Cateva idei pentru urmatorul tau eveniment

 • Povestea evenimentului poate fi o imagine a locatiei goale inainte de eveniment sau sau un loc amenajat din timpul sau.
 • Un instantaneu care sa surpinda un moment particular interesant. Foloseste setarea de cadre multiple (burst) pentru a a avea de unde alege în timpul procesului de editare.
 • Fotografiaza toate persoanele si grupurile importante.
 • Apropie-te cat mai mult de subiect; este cea mai buna abordare pentru a determina o legatura emotionala cu privitorul.
 • Imaginile de ansamblu aduc tot evenimentul in prim plan. Foloseste setarile panoramice ale telefonului insa neaparat in format peisaj.


Recomandarile noastre pe scurt:

 • Curata lentile pentru fotografii clare
 • Seteaza focalizarea optima pentru ca subiectul tau sa fie întotdeauna clar
 • Regleaza expunerea pentru nivelul de lumina existent
 • Foloseste modul HDR pentru fotografii cu detalii de contrast frumoase
 • Fotografiaza în modul portret cu focus pe subiect pentru a crea fundaluri minunate
 • Activeaza modul Burst pentru momentele de actiune ale evenimentului
 • Foloseste zoom numai in cazul telefoanelor dotate cu zoom optic
 • Tine camera stabila pentru fotografii clare, nemiscate
 • Experimenteaza cu perspective diferite pentru imagini diferite
 • Simplifica compozitia pentru a obtine un mesaj clar si puternic