Lista de invitati pentru nunta: 7 intrebari la care trebuie sa raspundeti

Publicat de Admin 15.03.2019

Exista multe momente incitante ale planificarii nuntii, cum ar fi de exemplu sa gasiti rochia de mireasa perfecta, sa cautati costumul de nunta perfect, sa angajati cel mai bun serviciu de catering sau închiriati cea mai frumoasa locatie. Dar, înainte de a începe, este foarte important sa stabiliti lista invitatilor si multe cupluri renunta la aceasta etapa, deoarece poate fi destul de dificil. Pentru ca nu puteti invita pe toata lumea.

A sosit timpul sa alcatuiti si structurati lista oaspetilor de nunta iar pentru asta va vor fi de un real ajutor urmatoarele 7 întrebari; raspunsurile voastre oneste va vor ajuta sa închideti aceasta lista.


1. Care este numarul maxim de oaspeti al eveniment pe care îl putem avea?

Aceasta este cea mai importanta intrebare din toate intrebarile. Capacitatea locatiei alese (sau la care inca va uitati) si marimea bugetului dvs. de nunta sunt cei doi factori care vor determina numarul maxim de oaspeti pe care îl veti putea invita la nunta. Cu toate ca aproximativ 10 – 15 % dintre invitatii vostri nu vor putea sa vina, este mai bine sa aveti cateva scaune goale decât sa nu aveti suficiente locuri.

Serviciul de cateringul va trebui sa stie cu suficient timp în avans exact câti oaspeti participa la nunta voastra. Cei care pregatesc nunta vor avea nevoie de numele oaspetilor pentru a crea planul de asezare la mese, cartonasele de asezare si pentru a calcula de câte mese cu aranjamentele aferente e nevoie. Aveti nevoie sa stiti câti oaspeti vin pentru a trimite invitatiile la timp si pentru a afla câte marturii sa cumparati.

Poate fi o varianta sa calculati un buget mediu total pentru o invitatie, un meniu, marturie si cartonasul de asezare la masa. Aceasta suma va va oferi o idee despre numarul de oaspeti pe care vi-i permiteti pentru in urma stabilirii bugetul total.


2. Persoana potential invitat este ruda sau prieten apropiat?

Cea mai usoara modalitate de a determina daca doriti sau nu sa invitati pe cineva este sa evaluati cât de apropiat sunteti de aceasta. De exemplu, este una din persoanele carora le-ati spus direct despre nunta voastra? Un alt mod de a evalua daca aveti sau nu un prieten vechi este sa va întrebati când a fost ultima data când v-ati vazut sau cât de des va întâlniti cu ei.

Înainte de a începe sa va planificati nunta s-ar putea sa va gânditi sa va invitati prietenii de liceu sau facultate pe care nu ia-ti vazut poate de mai bine de 10 ani. Daca va puteti imagina nunta ta fara ei, poate ar trebui sa ii adaugati in lista la categoria de probabil.


3. Aveti impreuna amintiri relevante cu acea persoana?

Aveti oameni cu care va intalniti frecvent, care vin la petrecerile aniversare, va felicita pentru succesele voastre în viata sau cu care va întâlniti doar in anumite momente? Acesta este o alta intrebare buna pentru a determina cât de apropiati sunteti cu adevarat. E foarte adevarat ca descoperiti cine sunt adevaratii vostri prieteni când va casatoriti. In aceste conditii oamenii ar trebui sa înteleaga ca nu puteti invita chiar pe toata lumea.

Daca trebuie sa eliminati o multime de oameni din lista de oaspeti propusa, puteti organiza o petrecere mica impreuna cei pe care nu ii invitati explicand ca nunta voastra va fi un eveniment restrans.


4. Vreti sa sarbatoriti cu colegii nostrii de munca?

Daca lucrati de mult timp in acelasi loc, colegii vostrii de munca ar putea deveni prieteni apropiati. Daca va întâlniti în afara orelor de lucru si va considerati reciproc ca prieteni, este in regula sa-i invitati. Cu toate acestea, daca ii invitati doar pentru ca ati petrecut multi ani împreuna si ati simtit ca este bine sa faceti acest lucru, ganditi-va inca o data. Daca aveti suficient loc, îi puteti invita, dar daca nu, ii puteti taia de pe lista.


5. Invitam numai adulti sau si copii?

În functie de tipul de nunta, oaspetii au propria opinie legata de adusul copiilor la eveniment. Daca este o nunta ce se va intinde toata noaptea ei ar putea prefera sa-si lase copiii acasa, insa daca este o nunta în timpul zilei, ei ar putea dori sa ii aduca. Intreabati-va daca vreti copii la ceremonia sau nunta voastra. Daca exista posibilitatea ca oameni cu care nu sunteti foarte apropiati sa vina cu copiii (pe care poate chiar nu ii cunoastteti), poate ca este o idee buna sa recomandati tuturor invitatilor sa vina fara copii (sau poate insa numai la ceremonie).

Exista si varianta in care la eveniment sa angajati o bona sau divertisment separat pentru copii si sa alocati un loc special pentru ei care va ocupa insa mai mult spatiu în sala. Luati în considerare acesti factori înainte de a decide daca doriti sau nu sa invitati copii la nunta.


6. Ar trebui sa facem o lista de asteptare?

Exista multe motive bune pentru a avea o lista de asteptare. Sigur, nu trebuie sa le si spuneti acelor oameni ca sunt pe lista voastra de asteptare pentru nu le rani sentimentele. Este bine aveti o lista de rezerva în cazul în care descoperiti din timp ca anumiti invitati nu vor putea sa ajunga la nunta voastra. Este posibil ca ei sa fie veri îndepartati sau colegi.

O lista de asteptare este utila pentru si cazul in care se modifica bugetul vostru sau locatia aleasa permite si veti dori atunci o nunta mai mare.


7. Ce sa faci cu perechile prietenilor tai?

Avem cu totii prietenii care îsi schimba partenerii ca pe sosete. Poate parea dificil daca sa le recomanzi sa-si aduca noul partener sau nu, mai ales când aveti o capacitate limitata a locatiei. In cazul lor, este foarte probabil ca în momentul nuntii voastre, fie sa aiba un nou partener, fie niciunul.

Daca este cineva care este foarte apropiat voua, cel mai bun lucru de facut este sa va asumati riscul de a avea sau nu pereche la petrecere. Daca nu sunteti apropiati, mentionati (evident intr-un mod elegant) pur si simplu în invitatie ca asteptati doar o singura persoana.


Dupa ce v-ati raspuns la aceste 7 întrebari simple, sunteti gata sa finalizati lista voastra de invitati de nunta. Sunteti acum cu un pas mai aproape de ziua cea mare si odata ce ati verificat aceasta lista, va veti simti (mai) usurati.
Cautati in listele noastre de furnizorii recomandati pentru invitatii si marturii.