Sfaturi pentru a alege o formatie de nunta

Publicat de EVENTIST 25.11.2019

Pentru o petrecere reusita veti avea nevoie de formatie care sa intregeasca si sa anime atmosfera. Acordurile melodioase sau antrenante ale muzicii unui formatii talentate, cu un repertoriu muzical diversificat vor fi cu siguranta apreciate de toti invitatii prezenti la eveniment.

Alegerea unei formatii de nunta cat mai potrivite este un detaliu foarte important pentru a garanta voia buna si distractia de la eveniment. Veti dori ca nuntasii vostri sa danseze si sa se simta cat mai bine. Tocmai de aceea repertoriul solicitat trebuie sa includa melodii cunoscute, din diverse traditii si arii culturale, care sa fie pe gustul vostru si al invitatilor vostrii.


Care sunt cele mai importante criterii pentru a alege o formatie de nunta? Ce ar trebui sa faceti inante si dupa ce ati gasit-o?

Pentru a lua cea mai buna decizie, atunci cand doriti sa rezervati o orchestra sau o formatie de nunta va trebui sa tineti seama de cateva criterii de selectie. Iata mai jos 7 sfaturi care va pot garanta reusita:


  1. Rezervati din timp formatia

Astfel, fie ca optati pentru o formatie care va interpreta muzica din repertoriul international, muzica usoara, latino, greceasca, populara, lautareasca sau orice gen preferati, acordati o mare atentie rezervarii din timp a formatiei care va fi prezenta la nunta voastra. De multe ori formatiile cel mai apreciate au rezervarile facute cu mult timp inainte. Iar daca stiti deja ce vreti, contactati cat mai repede impresarul!


  1. Optati pentru o formatie cu recomandari

Chiar daca nu ati avut inca ocazia sa o ascultati live, o formatie care este apreciata de multi dintre cei care au beneficiat de cantari sau de catre prieteni si apropiati de-ai vostri, poate fi o alegere buna si sigura.


  1. Alegeti o formatie de nunta cu un repertoriu bogat

Cu cat va fi mai diversificat repertoriul, cu atat aveti mai multe sanse sa alegeti cea mai potrivita muzica si chiar sa improvizati pe parcursul petrecerii.


  1. Optati pentru o formatie cu experienta in genul muzical ales

Sunt multe formatii care stiu cate putin din multe genuri si care improvizeaza foarte mult. Daca aveti pretentii speciale pentru un anumit gen, care sa fie bine stapanit, alegeti o formatie ce poate garanta diversitatea si experienta dorita.


  1. Alegeti o formatie cu sonorizare cat mai buna si cu un solist vocal talentat

Oricat de variate ar fi genurile abordate, daca echipamentele si sonorizarea joaca feste, petrecerea va avea de suferit. In acest sens este bine sa va informati si despre echipamentele folosite sau aflate in dotare. Pentru a fi siguri ca totul va decurge impecabil, nu pierdeti din vedere nici calitatile vocale ale solistulului sau solistilor care vor interpreta repertoriul ales.


  1. Inainte de a face alegerea finala ascultati formatia

Aceasta este cea mai buna decizie. In acest caz stiti la ce sa va asteptati si ce rezultate puteti obtine. Cu siguranta ati fost incantanti de prestatia muzicala si repertoriul cantat va impresionat. In acest caz nu aveti cum sa dati gres.


  1. Semnati un contract in care sa fie specificate clar toate detaliile

Pentru ca in multe cazuri veti avea de achitat un avans si nu vreti sa aveti surprize, este foarte bine sa semnati un contract si sa aveti mare grija sa fie clar specificate toate aspectele pe care le considerati importante.

Iti punem la dispozitie resursele noastre de inspiratie si ajutor. Cauta si selecteaza din listele cu formatii nunta propuse de noi pe cele care ti se potrivesc, cere oferte si stabileste intalniri pentru discutii.

Mult succes in gasirea si rezervarea formatiei de nunta dorite!