Cum alegi rapid un fotograf pentru nunta ta

Publicat de EVENTIST 03.12.2019

Nunta este un eveniment unic si extrem de special din viata oricarui cuplu. Organizarea trebuie sa fie impecabila si fiecare detaliu trebuie sa fie tratat cu maximum de responsabilitate si seriozitate. Depunerea actelor la Oficiul Starii Civile, rezervarea locatiei, alegerea tinutele mirilor, trimiterea invitatiilor, comandarea buchetelor si aranjamentelor florale, alegerea meniului, rezervarea formatiei de nunta, decorarea localului, selectarea bisericii la care va fi efectuata ceremonia etc , toate sunt importante si este bine sa fie gandite si pregatite cu mare grija, din timp.

Insa toate aceste aspecte nu ar putea sa ramana la fel de vii in amintire, fara alegerea unui fotograf nunta profesionist. Cu pricepere si talent, acesta va trebui sa surprinda cu discretie si mult simt artistic cele mai frumoase si emotionante momente si sa caute cele mai speciale cadre, care sa reflecte farmecul acestui eveniment unic.


Care sunt cele mai importante aspecte pe care sa le aveti in vedere atunci cand alegeti un fotograf de nunta?

Evenimentele importante de familie, precum nuntile si botezurile, sunt pentru multi printre putinele momente a caror amintire prefera sa o pastreze si in formatul clasic al unui album foto printat. Fotografia de nunta ofera șansa de a face oamenii sa zâmbeasca și nu doar o data, ci de fiecare data când acestia privesc povestile spuse de fotografiile nuntii lor. Tocmai de aceea gasirea unui fotograf talentat, care sa poata realiza fotografii deosebite si speciale este un detaliu foarte important.


Iata mai jos cateva aspecte pe care vi le recomandam pentru a alegerea unui fotograf pentru nunta:


  • Alegeti un fotograf cu experienta in fotografierea nuntilor

Cu cat un fotograf este mai experimentat si are in portofoliul sau cat mai multe proiecte realizate cu succes, cu atat aveti garantia ca va fi mai in masura sa imortalizeze si evenimentul vostru.


  • Cautati un fotograf original

Stim cu totii ca cele mai multe sedint foto de nunta se desfasoara toate dupa un anumit tipic. Insa, pentru a va bucura de un album foto mai special, este de preferat sa cautati un fotograf cu imaginatie si simt artistic deosebit, care sa stie sa surprinda cat mai bine conceptul si tematica evenimentului organizat.


  • Alegeti un fotograf cu recomandari

Fie ca acestea vin din partea unor clienti multumiti, fie din partea unor cunostinte sau prieteni ce au beneficiat de serviciile acestui fotograf, este bine sa tineti sema si de acest aspect in luarea deciziei finale.


  • Solicitati un portofoliu de proiecte

Faptul de a consulta inainte "opera" artistului, va poate ajuta foarte mult sa va faceti o idee clara despre talentul si stilul sau si pentru a vedea daca se potriveste preferintelor si gusturilor voastre.


  • Solicitati o intalnire cu fotograful de nunta ales

Aceasta intalnire este foarte importanta pentru a discuta aspectele colaborarii pe care le considerati esentiale, de a spune care sunt pretentiile voastre, pentru a da detalii despre specificul si conceptul evenimentului, de a vedea care este viziunea si empatia etc.


  • Semnați un contract

Este foarte important sa semnati un contract in care sa se precizeze clar toate detaliile discutate, serviciile si preturile agreate.


Cautati si selectati in listele propuse de noi fotografi profesionisti pentru nunta voastra; va recomandam sa le parcurgeti portofoliul, inainte de a-i contacta. Astfel o parte din munca de alegere a furnizorilor de servicii de eveniment va fi mai usoara si veti porni cu dreptul.

Pentru cele mai bune alegeri tineti mereu seama de sfaturile mentionate anterior si apelati la fotografi nunta profesionisti!