Redeschiderea turismului in Romania si in principalele tari europene ca destinatie turistica pentru romani

Publicat de EVENTIST 27.05.2020

Tot mai multe țări europene anunță că vor relua treptat turismul în această vară, însă cu respectarea unor măsuri de siguranță, pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Iată câteva date de interes pentru cei care doresc să călătoreasca sau să participe la evenimente în aceasta vară.

Spania nu îşi va deschide graniţele pentru turiştii străini mai devreme de luna iulie, a anunţat premierul spaniol Pedro Sanchez.
Guvernul Italiei a aprobat recent un decret care va permite călătoriile către şi dinspre alte ţări membre ale Uniunii Europene începând cu data de 3 iunie.
Autorităţile de la Atena au anunţat lista celor 19 ţări care vor putea trimite turişti în Grecia din 15 iunie. Pe listă figurează şi România, Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Bulgaria, Serbia, Polonia, Ungaria şi Cehia, informează site-ul greekcitytimes.com
Bulgaria intenționează să reia zborurile charter din 15 iunie, a afirmat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, la postul naţional de televiziune. Astfel, interdicţia privind intrarea străinilor în ţară expiră în 14 iunie.
Uşile Portugaliei sunt deja deschise turiştilor, a declarat ministrul de Externe, Augusto Santos Silva, una din primele ţări europene care urează bun venit vizitatorilor străini.
Autorităţile din Turcia primesc din nou solicitări de peste hotare pentru reluarea serviciilor de turism medical pentru străini. Stațiunile turcești își așteaptă turiștii din 1 iulie, dar regulile de securitate la hoteluri și resorturi vor fi foarte stricte.
In Romania, primele spații de alimentație publică ce vor fi deschise vor fi terasele, la 1 iunie, iar după alte două săptămâni, pe 15 iunie, vor urma restaurantele și plajele aparținând de hoteluri. Deschiderea restaurantelor se va face și ea în două etape, mai întâi doar pentru 50% din locurile la mese diosponibile, abia apoi pentru toate spațiile.