Idei cum sa planifici usor nunta

Publicat de Cristina 03.02.2020


Organizarea celui mai important eveniment din viata de cuplu este un demers care trebuie planificat din timp si cu mare atentie la fiecare detaliu. In functie de amploare, numarul de oaspeti la care v-ati gandit si de bugetul disponibil, rezervarile, trimiterea invitatiilor și toate aspectele implicate au nevoie de luni bune de pregatire.

De aceea, pentru a va simplifica munca, ne-am gandit sa va dam cateva sfaturi generale, foarte utile.


Iata sunt cateva idei pe care sa le aveti in vedere in organizarea nuntii voastre:


  1. Stabiliti un buget de nunta realist pe care sa vi-l permiteti

In cadrul unei nunti, luati in calcul doua tipuri de costuri: cele fixe care nu se schimba in functie de numarul invitatiilor (serviciile foto – video, muzica, verighete, costum, rochie etc.) și cele variabile (invitatii, meniuri la restaurant, etc.). In cazul costurilor variabile, trebuie sa intocmiti o lista aproximativa de invitati, pentru a stabili care va fi dimensiunea evenimentului. Alcatuiti un tabel cu toate aceste elemente si introduceti date in el; tabelul poate fi actualizat ori de cate ori este nevoie cu cifre (preturi, invitati, etc) pentru a avea o imagine clara a sumei pe care o veti cheltui.


  1. Vizitati targuri si expozitii de profil

Daca vreti sa aveti parte de o nunta cat mai moderna, in trenduri, care sa dispuna de cele mai noi tendinte, nu ratati cele mai importante targuri si expozitii de profil. Aici puteti gasi nu doar cele mai actuale idei in materie de locatii, decoruri, amenajari, meniuri, ci si furnizori cu traditie pentru produsele si serviciile de care aveti nevoie. Cele mai importante evenimente de acest gen sunt Mariagefest si Targul Ghidul Miresei.


  1. Alegeti o firma care se ocupa cu organizarea de nunti

Daca nu vreti sa va bateti prea mult capul si doriti sa aveti parte de o organizare cu experienta, optati pentru firme si locatii care ofera pachete complete pentru servicii nunti. Planificarea din timp a unei intalniri preliminare, in care sa vi se expuna o oferta si sa discutati toate detaliile pe care le considerati importante pentru voi, este obligatorie.


  1. Consultati site-uri si publicatii dedicate organizarii de nunti

Daca nu aveti timp sa participati la targuri si expozitii de profil, dar vreti totusi sa aveti parte de informatii cat mai noi in materie de organizare nunti, consultati articole din publicatii dedicate pregatirii unor astfel de evenimente. Site-ul Eventist.ro este o sursa foarte utila in acest sens.


  1. Pregatiti totul cat mai din timp

Pentru a putea face cele mai bune alegeri, a nu fi stresati sau frustrati ca nu ati mai gasit liber in programul locatiei, formatiei artistice sau organizatorului de nunti pe care il doreati, este bine sa planificati tot ce aveti nevoie cat mai din timp. Astfel nu veti avea surprize și veti putea beneficia de exact ceea ce va place.


  1. Acordati o mare atentie organizarilor cat mai originale

Daca vreti sa aveti parte de ceva memorabil, de care sa va aduceti aminte cu mare drag atat voi, cat și invitatii vostri, optati pentru o varianta de organizare nunta cat mai speciala. In acest sens puteti veni voi cu conceptul sau puteti transmite unei agentii specializate care va sunt intentiile si ce trebuie sa faca. Astfel puteti avea parte de o petrecere originala, altfel decat tot ce ati mai vazut pana acum.


Acestea sunt cateva sugestii care va pot fi de mare ajutor atunci cand vreti sa organizati nunta voastra si doriti sa va bucurati de cea mai buna pregatire. Sunt multe detalii implicate si este bine sa stiti de la inceput ce vreti si ce sa cereti tuturor celor cu care alegeti sa colaborati.


Cautati in listele noastre furnizorii care ofera servicii specializate pentru nunta, verificati oferta, preturile si mai ales disponibilitatea pentru data nuntii voastre.