Lumanarile: simbolism si accesoriu pentru nunta ta

Publicat de EVENTIST 24.05.2019

Conform datelor existente, lumanarile nunta au fost utilizate inca din antichitate. De exemplu, in Roma antică, în jurul secolului întâi, lumânările erau făcute din substanțele unei plante. Egiptenii și cretanii le preparau din ceară de albine, încă din 3000 î.e.n.. Primele lumânări erau produse din diferite forme de grăsime naturală, ceară și seu. Parafina a fost distilată prima dată în 1830 și a revoluționat confecționarea lumânărilor, deoarece era un material necostisitor, ce producea o lumânare inodoră de calitate. Industria a fost ulterior devastată, o dată cu distilarea kerosenului (numit și ulei de parafină, sau simplu, parafină, ceea ce ducea la confuzii). Recent, lumânările pe bază de rășină, care sunt transparente, au fost dezvoltate și se afirmă că ar dura mai mult decât cele tradiționale, din parafină.

Credinta crestina si religia asociata acestei credinte a utilizat insa aceste accesorii inca de la inceputul existentei sale. In practica crestina, orice ceremonie in biserica sau asociata religiei este insotita de lumanari, reprezentand o practica elementara si pretuita.

Simbolismul si profunda insemnatate pe care oamenii o acorda acestor accesorii se refera mai ales la „unitate”, „crestinatate”, „apartenenta” si „angajament”, „ritual”, „ceremonie” si „sacru”. Ritualurile si ceremoniile in care se utilizeaza lumanari la o nunta poate avea de asemenea o dubla insemnatate, reprezentand atat unitatea celor doi care urmeaza sa se casatoreasca dar prin aprinderea lumanarilor, se poate sugera atat pasiunea cat si angajamentul in dragostea pe care cei doi si-o poarta.

Nu este de mirare asadar ca aceste accesorii au o importanta mare pe lista accesoriilor pentru nunta si in ultimii ani, industria producatorilor de astfel de accesorii este tot mai dezvoltata si variata.

Cum sa alegi lumanarile pentru nunta?

In primul rand, in functie de preferintele voastre. Pe Eventist, veti regasi o serie de modele si de tipuri de lumanari care va pot inspira in alegeri. De asemenea, materialul din care sunt compuse este extrem de important, desi, in ziua de azi, compozitia este realizata in asa fel incat sa nu emane mirosuri sau fum nociv pentru sanatate sau deranjant. Diversitatea modelelor, marimilor si culorilor folosite pot simboliza asocieri sau practic, le puteti alege in functie de personalitatea sau decorurile pe care le veti folosi la nunta.
Cauta lumanari pentru nunta in lista de furnizori propusa de noi, gaseste lumanarile care ti se potrivesc si plaseaza comanda daca te-ai hotarat.