Nunta la castel – Visul unei nopti de vara

Publicat de EVENTIST 08.07.2019

Printi si printese la castel, in decoruri autentice si incarcate de istorie – unul dintre visele cele mai raspandite in materie de organizat nunta. Din fericire, oferta locala a astfel de locuri este extrem de generoasa pentru cei care doresc sa traiasca un vis regal care tine trei zile si trei nopti. 

“Si ca la mandre nunti de crai
Iesit-a-n cale-ales alai
De sfetnici multi si mult popor
Cu muzici multe-n fruntea lor;
Si drumul tot era covor
De flori de mai”


Organizarea nuntilor si evenimentelor festive in astfel de locuri va pot salva de multe griji, cum ar fi alegerea decorului pentru nunta. In general, astfel de locuri sunt sofisticate si autentice, astfel incat, nu ati avea nevoie decat de mici imersiuni ale temelor pe care o alegeti voi pentru nunta. In rest, peisajul, meniul, organizarea, decorulrile interioare sunt mai mult decat suficiente pentru a crea decorul unei nunti de poveste.

Pentru a lua in considerare unui  astfel de loc pentru prganizarea unui eveniment festiv, va recomandam cateva lucruri pe care este bine sa le luati in considerare:

1.       Capacitatea de cazare (aceste locuri in general, nu sunt atata de incapatoare ca un hotel sau o pensiune cu 30 de camere, astfel incat, este bine sa intrebati de la bun inceput care e capacitatea de cazare, inclusiv mesele care vor fi servite).

2.       Facilitati de transport (fie castele sau conace, astfel de locuri pot fi amplasate in locuri destul de izolate, astfel incat, este bine sa va informati cu privire la modalitatile de transport, daca va pot fi puse la dispozitie, care e cea mai apropiata locallitate unde ati putea gasi si cazare pentru invitati, cat de usor e accesul cu masina)

3.       Facilitati de divertisment. Locurile precum unele conace si castele beneficiaza de terenuri  vaste, terenuri de golf, calarie, lacuri, unde puteti gasi facilitati de divertisment inclusiv pentru copii. Informati-vacu privire la pachetele de beneficii incluse sau contra cost existente si ganditi-va la timpul petrecut impreuna cu invitatii vostri la eveniment.

4.       Existenta si accesul facil la puncte de prim ajutor, spitale, etc. Pentru a fi pe deplin sigur de confortul si siguranta invitatilor, este bine sa va asigurati ca accesul la institutii de sanatate este asigurat (prin proximitatea localitatilor unde exista spitale, dispensare, etc.)

5.       Pentru petreceri tematice – locurile precum castele si conacele pot inspira la petreceri si nunti cu tinute tematice (dress code), asigurati-va ca va informati din timp invitatii cu privire la aceste idei, pentru ca toata lumeea sa se simta parte din acelasi peisaj si sa faca parte din aceeasi poveste.

Regasiti pe site astfel de locatii care va pot inspira pentru alegerea evenimentului vostru!