Recomandari pentru lista de invitati pentru nunta sau botez

Publicat de Cristina 27.01.2020

Lista de invitati pe care o faceti pentru nunta sau botez poate fi un subiect foarte delicat. Nu trebuie sa omiteti niciun membru al familiei, cei mai buni prieteni și apropiati, rude de grade superioare si colaboratori. Dar la fel de important este si sa strangeti la acest eveniment oameni cu care sa va faca placere sa fiti si cu care sa va simtiti cat mai bine. Orice alegere ati face, pentru ca este un eveniment de familie, membrii familiei sau familiilor celor doi parteneri sunt intotdeauna pe primul loc.

Realizarea unei liste cu invitatii pe care ii doriti la nunta sau botezul vostru este poate unul dintre cele mai importante detalii ale dimensionarii evenimentului. Va trebui sa o intocmiti cu mare atentie la detalii, buget, natura petrecerii si disponibilitatile celor asteptati. Si, chiar daca suna aiurea, va trebui sa aveti si o lista suplimentara cu invitati de rezerva.

Inainte de a alcatui lista invitatilor, trebuie sa raspundeti la o serie de intrebari, printre care cele mai importante sunt:

 • - cat de mare vreti sa fie nunta sau botezul vostru?

 • - va fi un eveniment mai mult pentru familie si cativa apropiati sau unul la care vreti sa adunati cat mai multa lume?

 • - vreti sa respectati formula clasica in care veti invita toti unchii, matusile, verii și rude indepartate sau ii veti invita doar pe cei care sunt prezenti mai des in viata voastra?

 • - vor fi prezenti si copii?

 • - ce buget aveti si la ce tip de locatie v-ati gandit?

 • - cum sa faceti ca toata lumea prezenta sa se simta cat mai bine?

In functie de raspunsul la aceste intrebari veti lua o decizie si in ceea ce priveste alegerea locatiei.


Stim ca nu va fi foarte usor sa decideti. Insa pentru a va ajuta ne-am gandit sa venim cu cateva recomandari care sa va ajute in a alege cat mai bine. Iata care sunt acestea:

   • - puneti pe lista toti membri familiei, cu mama, tata, frati, surori, unchi, matusi, bunici și rude cu care aveti legaturi;
   • - includeti in lista toti prietenii apropiati cu care va vedeti si vorbiti frecvent;
   • - treceti pe lista si cativa colegi de munca cu care va intelegeti si cu care lucrati bine;
   • - puteti sa chemati si cativa colaboratori, daca acestia va sunt si prieteni;
   • - includeti in lista si alte persoane cu care aveti legaturi mai stranse si care stiti ca s-ar supara daca ar afla ca nu i-ati invitat;
   • - faceti si o lista cu invitati de rezerva, pentru orice eventualitate.

Daca alegeti sa organizati un eveniment de dimensiuni mai mici, la care invitati persoane cu care interactionati mai des, lucrurile pot fi mai simple. Insa daca optati pentru un eveniment de dimensiuni mai mari, fiti foarte atenti sa primiti confirmare pentru invitatiile pe care le trimiteti, ca sa puteti sti pe cine va bazati. Organizarea unei nunti sau a unui botez este un eveniment care implica multe pregatiri și cheltuieli si este bine sa aveti un calcul cat mai realist.


Pentru idei si o rezolvare rapida, parcurge lista noastra de furnizori pentru invitatii nunta sau botez propusi de noi, selecteaza pe cei care iti plac, cere-le mostre si comanda direct cu livrare la tine acasa.